mert ha tárogató...

2009.12.23. 14:10

A napokban nyugdíjjas találkozóra volt hivatalos anyukám Cserépfaluban.Volt ott egy művész,aki tárogatón játszott.Dalt lehetett kérni tőle és édesanyámnak eszébe jutott egy kellemes emlék.Valamikor 68-69 környékén iskolába menésem előtt Miskolcra kerültem kórházba,hogy kivegyék a mandulámat,mert nagyot hallottam.Abban az időben még busz közlekedett Mezőkövesd-Lillafüred között a Hór-völgyön keresztül.Látogatni jött hozzám.Lillafüreden a buszállomáson,ami egy nagy tér volt körülötte erdők,hegyek.A buszról laszállva valahonnan az erdőből megszólalt egy tárogató:

Krasznahorka büszke vára,
Rászállott az éj homálya,
Magas tornyán az őszi szél
Régmúlt dicsőségről mesél.
Olyan kihalt, olyan árva
Rákóczinak büszke vára.

Harcosai rég pihennek,
A bujdosó fejedelemnek.
A toronyból késő este
Tárogató nem sír messze.
Rákóczinak dicső kora
Nem jön vissza többé soha.

Azóta sem tudja elfelejteni,mert olyan szépen szólt,hát ezt kérte.Nekem is mindíg a fülembe cseng,és elszorul a szívem mert ha tárogató akkor Rákóczi,bujdosás és mégis REMÉNY!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiruapu.blog.hu/api/trackback/id/tr901617985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2009.12.23. 16:54:00

A you tube-on fent van több előadótól is.

kiruapu 2014.09.29. 12:27:26

Köszi! Hát elnézegettem...
süti beállítások módosítása