Volt egyszer egy zenekar

2009.02.03. 20:56

Ilyenkor 40-en túl kezdenek az ember eszébe jutni olyan dolgok,amiket akkor amikor történt nem is feltételez ,hogy valamikor fontos lesz.Emléket állítok ennek a négy nagyszerű embernek,akik annak idején a 60-70-es években Cserépfaluban húzták a nótát nagyon sok lakodalomban.Sajnos már senki sincs közülük,elmentek.Emlékszem amikor a 90 után kezdett a légkör tisztulni kazettán megmutattam  édesapámnak a székely himnuszt,nagyon meglepődtem,mert azt mondta nekik mindig el kellett játszani egy bácsinak aki székelynek vallotta magát.Ilyen dolgokról előtte sohasem beszélt,hogy vannak SZÉKELYEK is. Halványan emlékszem egy előadásra is, amit falusi amatőr színészek adtak elő a művházban.Ők szolgáltatták a zenét .Azt hiszem az volt a címe:A falu rossza.   Hétköznapi emberek voltak a hétköznapokban,de volt bennük valami plusz:a zene szeretete,a közösség a mulatás!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiruapu.blog.hu/api/trackback/id/tr53921092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiruapu 2009.02.25. 11:26:04

Átvettem a cserepfalu.blogból,nem nekem szól a levél,de jól esett a dicséret a képviselő úrtól:

Köszönöm felkérését. A Cserépfalu blog néhány írásával már találkoztam. Nagyszerű például az egyik legutóbbi, a falu régi muzsikusait bemutató beszámoló. Hadd jegyezzem meg, hogy a község hagyományain, hazafias szellemén nagy gonddal őrkődő fórum létjogosultságához és hasznosságához nem is férhet kétség. Különösen így van ez napjainkban. Az Ön kérdése, az önkormányzati reformra irányult. Ezzel kapcsolatban azonban nem tudok érdemben állást foglalni, hiszen a mindent "megreformálni" szándékozó, ámde valójában csak egyhelyben totyogó kormányzat elképzelésével mindeddig nem találkoztunk az Országgyűlés napirendjén. Egészen bizonyos, hogy a jelenlegi szisztéma számos tekintetben megérett a változtatásra. Erről komoly tanulmányok is születtek.
Mindig jószívvel gondolok a cserépi falunapokra. A helyiek vendégszeretete - amit egész évben érezhet az odalátogató - példaként állhat más települések lakói előtt is.

Tisztelettel:

Tállai András
süti beállítások módosítása